Ξενοδοχεία - Άγιος Αθανάσιος - Καϊμακτσαλάν

Δυστυχώς, η προσφορά αυτή έχει λήξει.
129€ για 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων σε Standard
129€ για 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων σε Standard Room με τζάκι, δωρεάν ξύλα και χειροποίητο παραδοσιακό πρωινό, στον Παραδοσιακό Ξενώνα Τσέγανη στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στο Καϊμακτσαλάν.
μόνο 129 €
  • Αρχική Τιμή: 180€
  • Έκπτωση: 28%
  • Κέρδος: 51€
  • Εταιρία:
Αθήνα

129€ από 180€ για 2 διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων σε Standard Room.

  Περιλαμβάνονται: Πλούσιο χειροποίητο παραδοσιακό πρωινό Εarly check in στις 10:00 Late check out στις 18:00 Δωρεάν ξύλα για το τζάκι Για παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν.

Παιδι άνω 6 ετων επιπλέον επιβάρυνση 20€ και τις 2 διανυ/σεις.

Επιπλέον μέρα: 55€.

  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΣΕΓΑΝΗ Ο ξενώνας Τσέγανη, απ’ τους πρώτους ξενώνες που λειτούργησαν στον Παραδοσιακό Οικισμό του Αγίου Αθανασίου Καϊμακτσαλάν, ανακαινίστηκε πλήρως, πετυχαίνοντας ένα αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.

Αποτελείται από 6 παραδοσιακά δωμάτια με τζάκι, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και με σεβασμό στην παράδοση.

  Ο ξενώνας διαθέτει reception και αίθουσα με plasma TV, όπου σερβίρονται τα πρωινά.

Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Παλιού Αγ.

Αθανασίου και αποτελεί ιδανική επιλογή για διαμονή υψηλών προδιαγραφών.

  Ο ξενώνας διαθέτει μία από τις παλαιότερες ταβέρνες της περιοχής, με πλούσιο μενού που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα όπως: ψητά της ώρας, σούβλες (κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κατσικάκι), μαγειρευτά στη γάστρα (κυνήγι, γουρουνόπουλο ή ακόμα και γευστικότατο αρνάκι), ζεστά πιάτα και σούπες, παραδοσιακές πίττες και μοναδικές σπεσιαλιτέ όπως 'Το Τσεγανιώτικο' και 'Το Τσουμπλέκι'.

Η διακόσμηση του χώρου με τα δύο τζάκια συμπληρώνουν την γευστική σας απόλαυση.

    Άγιος Αθανάσιος   Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλιού Αγίου Αθανασίου ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλιά.

  Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, παρά το γεγονός, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε νεκρώσει, αποτελεί πλέον τον πιο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από κτηνοτρόφους και χτίστες από την Ήπειρο ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός.

  Oι επισκέπτες, που επιλέγουν τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, μαγεύονται από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα.

  Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, ο οποίος θεωρείται ένας από τα ομορφότερους ορεινούς οικισμούς της  Ελλάδας, με παραδοσιακούς ξενώνες, εντυπωσιακές αναπαλαιωμένες κατοικίες, γραφικά μαγαζάκια και κυρίως νυχτερινά κέντρα, που υπόσχονται έντονες βραδιές στους εκδρομείς, που επιθυμούν διασκέδαση μέχρι πρωίας.

  Από το 1995 και μετά, οπότε οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, έχει μετατραπεί σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο και πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών εξορμήσεων.

  Τα γραφικά πέτρινα σοκάκια του χωριού ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές ενώ ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παλιού Αγίου Αθανασίου είναι η εκκλησία της Aναλήψεως που κτίστηκε στα τέλη του 1700

Περισσότερες πληροφορίες